KOTITALOUSVÄHENNYS

45 % VEROVÄHENNYS ASUNNON KUNNOSSAPIDOSTA

Kotona teetetyn työn kustannuksista voi vähentää 45 %. Vähennyksen enimmäismäärä laski vuoden 2012 alussa 2000 euroon. Omavastuu on 100 euroa.

Kun Seitsemäs Huone maalaa tai tapetoi kotisi seinät, olet oikeutettu verovähennykseen. Myös ovien maalaus ja kiinteiden kalusteiden kunnostus kuuluu vähennyksen piiriin. Kun työ on tehty, saat Seitsemänneltä Huoneelta laskun, jossa on eroteltu työn ja materiaalien osuudet. Vähennyksen saa vain työstä, ei materiaaleista.

Kuka vähennyksen saa?

Kotitalousvähennyksen saa vähennykseen oikeuttavan työn maksaja. Työ on tehtävä joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin sekä appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa. Myös kuolinpesä voi saada kotitalousvähennyksen, mutta ainoastaan henkilön kuolinvuodelta. Asunto-osakeyhtiö ei voi saada
kotitalousvähennystä.

Kuinka paljon vähennystä saa?

Vuonna 2012 enimmäismäärä on 2 000 euroa. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä vuonna 2012 yhteensä 4 000 euroa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa.
Kotitalousvähennys tehdään verosta, eli jos vähennystä saa
1 500 euroa, tarvitsee vuoden aikana maksaa 1 500 euroa vähemmän veroa. Jos vähennyksen on vaatinut vasta veroilmoituksella, vaikuttaa määrä suoraan lopputulokseen
1 500 euroa.

Miten haen vähennystä?

Voit hakea kotitalousvähennystä veroilmoituksellasi. Tarvittavat tiedot voit ilmoittaa Veroilmoitus verkossa –palvelussa tai voit myös lisätä tiedot paperiselle veroilmoituslomakkeelle ja täyttää liitelomakkeen 14. Paperilomakkeet on toimitettava verotoimistoon. Säilytä kuitit ja tositteet itselläsi. Verotoimisto pyytää niitä tarvittaessa.

Lue lisää!
(http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys)

Seitsemäs Huone Oy, Hommanäsintie 375, Sipoo, puh. 050-546 9090